5 продукта, които считаме за полезни

Категория: Основи на храненето

Здравословният начин на живот, включително и храненето, е толкова популярно, че се култивира по телевизията и в социалните мрежи. Много от познатите атрибути на здравословния начин на живот, които постоянно виждаме, всъщност не са това, което са.

Не се опирайте на тези продукти, ако наистина искате да живеете здравословно.

Сокове

В някои диети е прието за закуска, да изпивате по чаша сок.Но сокът няма нищо общо със здравословния начин на живот.

Соковете по магазините са базирани на ябълков концентрат, ароматизирани с огромно количество захар. Но дори пресните изцедени сокове няма да решат проблема: консумацията на големи количества фруктоза на празен стомах води до дразнене и киселини.

Много по-полезно е просто да ядете портокал. Фибрите, които не попадат в пресния сок (и още повече в пакетирания), анулират всички отрицателни ефекти.

Ориз

Оризът се счита за едно от най-полезните ястия, но в действителност е много по-вреден и висококалоричен от картофите или дори тестените изделия. Това е чист въглехидрат с непосилен гликемичен индекс, който не носи нищо полезно.

Кафявият и неполиран ориз обаче има фибри и въпреки че е не по-малко питателен, той е полезен.

Овесена каша

Овесената каша е една от най-здравословните зърнени храни за закуска. Но сутрин имаме толкова малко време и не искаме да го отделяме за готвене. Решението са готовите каши, които обаче са лишени от максимум фибри и други важни микроелементи, защото съдържат захар, аромати и стабилизанти.

Най-доброто, което можете да направите е да налеете мляко в купа, да сложите овесените ядки , и да оставите дс престои през ноща. Така ще си спестите време сутринта.

Сладко кисело мляко

Йогуртите са добри за храносмилането, те имат много протеини и добри бактерии бифидо.Повечето закупени в магазина кисели млечни продукти обаче са твърде сладки, което означава, че дори здравословните качества могат да се обърнат срещу нас, когато захарта започне да ферментира в стомаха.Изберете натурално кисело мляко, напълно без въглехидрати, или сами си пригответе такова.

Каша от грис

От детството ни учеха, че „гриса“ е полезен, но всъщност не е така. Състои се от нишесте и голямо количество рафинирана пшенична каша и ако такава въглехидратна бомба не е полезна за децата, но е в състояние да поддържа високо ниво на енергия, тогава е безполезна за възрастните.

Оставете коментар