5 най-популярни грешки по време на “гладните дни”

Категория: Диети


Всички сме чували за гладните дни и тяхната ефективност за стомаха и загубата на тегло. Но ползата ще бъде само, ако ги организирате правилно.

Ден глад

Правилният ден на гладно не е да гладувате изцяло. Не се лишавайте напълно от храната – просто намалете калориите например наполовина.

Физическа активност

Да, ако решите да си направите ден , в който ще гладувате, тогава през този период е по-добре да не спортувате. Факт е, че поради диетични ограничения, тялото ви няма да получава достатъчно енергия, което е необходимо за физически упражнения. Следователно няма да се справите по-добре или още по-лошо, тъй като е възможно да натоварите сърцето, да получите гадене и слабост.

Не гладувайте продължително време

Дните на гладуване могат да бъдат организирани не повече от един на седмица, а дори и това не е необходимо. Ако гладувате по-често – ще предизвикате стрес за организма и дори може да нарушите метаболизма.

Ако сте болни

Често се случва момичетата да прекарат един ден в гладувайки. Но ако изведнъж се е случило, че сте се разболяли или се чувствате зле,то трябва да избягвате галдуването, защото тялото ви ще е слабо, и ще се нуждае от повече витамини през този период на настинка.

Рязък преход

Ако често ви се случва на ядете неправилно, а след това изведнъж сте решили да прекарате един гладен ден или дори няколко, тогава знайте, че това ще ви се отрази зле. Вашето тяло не е свикнало с такава система и изисква да се храните. Преди да практикувате гладни дни, преминете към правилно хранене и изключете нездравословната храна от менюто си. Също така не се препоръчва да се прави ден на гладно след празник. По-добре да го направите след няколко дни.

Оставете коментар