Четири начина да накарате диетата да потръгне

Категория: Първи стъпки

Искате по-добро начало за плана си за отслабване? Започнете с тези съвети от специалистите.

Както и да го погледнете, диета си е неприлична дума. Тя носи привкус на лишения и гладна агония. Имате нужда от план за да преодолеете болката.

Затова ние от Диетично подбра съвети от експертите за това как да потръгне отслабването ви.

Знайте целите си в отслабването

Обмислете колко искате да свалите преди да решите как да го направите.

Тегло много над нормата и затлъстяване. Хората, страдащи от затлъстяване, които трябва да свалят много килограми биха имали полза от структурирана програма с наблюдение.
Тегло малко или средно над нормата. Ако ограничите размера на порциите, намалявате калориите.

За да научите точните количества в порциите, трябва да се консултирате със сертифициран диетолог. Упражненията също трябва да бъдат част от плана ви, за тези, които са решили да се справят сами. Това не означава задължително да ходите на фитнес. Купете си евтина бягаща пътечка и докато гледате телевизия, направете си една разходка.

Преди да започнете нов режим от упражнения или план за отслабване обаче, не забравяйте да говорите със своя лекар.

Разберете какъв тип отслабващ сте

Личността играе роля за нагласата ни към храната, казва известен психолог, който има публикации на тема диети и личност. Знайте към какво сте склонни и изковете плана си така, че да можете да победите непродуктивни залитания.

Импулсивен. Ако сте склонни към импулсивност, може да мернете сладолед във фризера и да му се нахвърлите. Определено е нужно да отстраните подобни изкушения, когато сте на диета.
Разсеян. Ако имате склонност да не обръщате внимание кога се храните – може би обичате да си похапвате пред телевизора? – трябва да избягвате подобни ситуации ако искате да ограничите количеството храна.
Нервен. Ако сте много тревожни, най-вероятно ще ви бъде по-трудно. Хората, които са нетърпеливи, нервни и депресирани понякога ядат за да се почувстват по-добре.
Упорит. За някои типове личности отслабването не е затруднение. Ако сте много самостоятелни, склонни към сътрудничество и притежавате достатъчно упорство ще ви бъде по-лесно.
Общителен. Някои специалисти смятат, че вие сте по-добри в наблюдаването на хранителния си прием от другите, ако сте общителен.

Диети и упражнения

Ако се чудите с кое да започнете първо – диета или упражнения, най-добрата практика е да комбинирате и двете за по здравословен живот.
Комбинацията от диета и упражнения ще доведе до доста по висок ефект в отслабването.

Вземете твърдо решение за отслабване

За да успеете е полезно да разберете защо искате да отслабнете. Затова преди да започнете план за отслабване се запитайте:

  • Готов/а ли съм да го направя?
  • От вътре ли идва мотивацията ми?
  • Мога ли да се преборя с временни провали и липса на прогрес?
  • Мога ли изцяло да се съсредоточа върху отслабването? (Ако сте в средата на смяна на работата или друг разсейващ фактор, например, може да се окаже по-добре първо да решите тези проблеми и да се съсредоточите в усилията да отслабнете.)

И на края, уверете се, че сте твърдо решени да отслабнете заради себе си – а не, защото някой друг ви притиска.
А после, лека-полека, с тези съвети на ум и ще поемете по пътя на отслабването за отрицателно време.

Етикети: , , ,

Оставете коментар