Смесена диета (мляко, говеждо месо, плодове)

Категория: Диети

Като се имат предвид индивидуалните характеристики на тялото, всеки се опитва да избере диета или система за хранене, която е най-близка до обичайната му режим.

Ако задачата е не само да отслабнете, но и да го направите с минимална вреда за здравето, опитайте смесената диета. Тя е предназначена за 20 дни, в зависимост от първоначалното тегло, отнема от 5 до 8 килограма, хубав бонус е нежното прочистване на организма, нормализиране на обмяната на веществата и подобряване на външния вид поради премахването на токсините.

Същността на смесената диета:

Според името на диетата изглежда, че всичко трябва да се смесва, но наоколо се говори само за разделно хранене. Без да правим прибързани заключения, разбираме: смесената диета се състои от дни, в които се консумират белтъчни и въглехидратни храни. Два дни мускулите се хранят с протеини, следващите два дни – тялото „почива“ на зеленчуци и плодове. Преди смесената диета трябва да издържите два гладни дни, през които броят на продуктите и съответно калориите, консумирани от организма, рязко намаляват.

Менюто на диетата е доста строго, но някои храни могат да бъдат разнообразни ежедневно, така че тя да е лесна за изпълнение. Напълно е необходимо да откажете захарта, сладкишите, пушените меса и алкохола. Няма ясни препоръки относно режима на пиене, но има смисъл да пиете чиста вода или зелен чай между храненията. Препоръчва се ръжен хляб.

Меню за смесена диета:

Ден 1 и 2, разтоварване:

1 литър мляко с ниско съдържание на мазнини, 2 парчета сушен ръжен хляб, чаша доматен сок без добавяне на сол.

Ден 3 и 4, протеин:

Закуска: парче сушен ръжен хляб, чаша кафе / чай, възможно е с мляко, но без захар;
Обяд: 200 грама месо / рибен бульон, парче сушен ръжен хляб, 250 грама постно говеждо / телешко / риба, варена или на пара, 50 грама зелен грах;
Следобедна закуска: чаша мляко с нисък процент на съдържание на мазнини.

Вечеря: 150 грама говеждо месо или 150 грама постна шунка или чаша кефир и парче сушен ръжен хляб или 2 яйца, твърдо сварени или 50 грама твърдо сирене.

5-ти и 6-ти ден, въглехидрати:

Закуска: ябълка / круша / портокал / нар, чаша кафе / чай;
Обяд: 200 грама зеленчукова супа, салата от пресни зеленчуци и билки, подправена със зехтин / винегрет / задушени зеленчуци / (с изключение на картофи), парче сушен ръжен хляб;
Следобедна закуска: всеки плод или чаша зеленчуков сок;
Вечеря: салата от пресни зеленчуци / винегрет, парче ръжен хляб, чаша чай, чаена лъжичка мед.

От седмия ден започнете отново протеиновото меню, след два дни – въглехидратите, така че редувайте 18 дни. Трябва да напуснете диетата постепенно, като леко увеличите съдържанието на калории в ястията.

Отзиви за смесената диета:

Диетата е разнообразна, не изисква много време за специално готвене, необходимите продукти са налични през цялата година. Диетата е подходяща за работещи хора, тъй като няма толкова много ястия, можете спокойно да вземете обяд със себе си или да изберете подходящите ястия в кафене или ресторант.

Въпреки разнообразието от продукти, смесената диета не задоволява дневните нужди на организма за витамини и минерали, затова е необходимо да се консултирате с терапевт относно допълнителния прием на витаминния комплекс.

Оставете коментар