Раирана диета : как да отслабнете, без да се отричате от нищо?

Категория: Диети

Примамлива перспектива, като се има предвид, че да не нарушим диетата си не е лесна задача. Наистина ли е възможно да отслабнем, като ядем любимата си храна? Можем! Въпреки че някои ограничения все още трябва да се прилагат.

Редуващата диета или „Диетата на райета“ е случайно измислена от много целенасочена млада дама, която беше решена да отслабне. Имаше много излишно тегло, така че не бяха достатъчни 10-дневни или двуседмични диети, беше необходимо мощно оръжие с дълго действие. Известно е, че формулата за отслабване е проста: трябва да харчите повече енергия, отколкото консумирате. Най-ефективният и доказан начин – броене на калории и балансирана диета. Поддържайки баланс на протеини, мазнини и въглехидрати, вие насищате тялото с по-малки количества храна от обикновено, без да изпитвате глад. Проблемът е, че справянето с калориите и баланса на макронутриентите вече не е лесно, освен това трябва да създадете меню, да претегляте продукти, да готвите отделно.

Борбата на два фронта – с наднорменото тегло и с изкушенията, които се намират в кухнята и в хладилника – е много трудна, затова не можете да отслабнете по никакъв начин. Но всеки може да прекара един разтоварващ ден. Това е силата на Диетата на райета. Един ден можете да ядете не повече от 1000 ккал, вторият ден – както обикновено. Няма строги менюта, няма задължителни ритуали, всичко е просто.

7 факта за раираната диета:

1. Средният прием на калории ще намалее с около 15 000 ккал на месец, като се има предвид, че в нормалните дни ядем 2000 ккал. Всъщност ние ядем повече, но грубо се съсредоточаваме върху такъв брой килокалории

2. В разтоварващ ден организмът активно ще се отърве от излишната течност, така че в началото отслабването ще върви с бързи темпове, което ще даде сила и увереност.

3. Тялото постепенно ще свикне с ограничение в храненето, но в същото време то няма да се чувства сдържано, защото на следващия ден можете да ядете каквото пожелаете.

4. За един месец може да свалите и повече от 6 кг.

5. За да спазвате диетата, не се нуждаете от специална подготовка, просто купете пакет кефир и не се притеснявайте от храната.

6. По време на деня на гладно можете да ядете каквото и да било, без да надхвърляте калорийното съдържание от 1000 ккал.

Най-често срещаният вариант е кефир или елда. Евтин и ефективен, насища добре. Но всякакви други опции на дните на гладно не са забранени, абсолютно не е необходимо да се ограничавате до един продукт по време на диетата. Напротив, по-добре е да разнообразите храната, така че тялото да получава различни хранителни вещества.

7. Важно е да се спазва диетата и да не се поддавате на желанието да увеличите разтоварването до 2-3 дни, това може да доведе до нарушения. Но въвеждането на здравословни хранителни навици без ограничаване на храненето е много възможно. Например, започнете да пиете вода, откажете се от бисквитките и т.н. След като тялото свикне с дните на гладно, нивото на кръвната захар ще стане по-стабилно и промените в настроението ще намалеят, ще стане по-лесно да отказвате вредните храни.

„Раирана диета“ не е препоръка на диетолозите, а система за отслабване, тествана от опита на много жени. В социалните мрежи има групи, посветени на раирано хранене, така че винаги можете да намерите съмишленици и подкрепа, което е важно при отслабване.

Оставете коментар