Помагат ли имуностимулаторите и кои точно да изберем?

Категория: Диети, Полезни съвети

Имунитетът ни помага да се борим срещу инфекциозни агенти от бактериален, вирусен, гъбичен характер. Правим всичко възможно да го укрепим. Има много лекарства за имунната система. Но помагат ли или обратното влошават защитните свойства на нашето тяло?

За да разберете механизма на действие на имуностимуланти, трябва да знаете какво се случва с тялото, когато вирус влезе в него.

Например: грипният вирус навлиза в тялото и се задържа върху лигавицата на дихателните пътища. Обикновено при здрав човек той е покрит с лигавичен слой, в който има голям брой интерферони (протеини с антивирусна активност срещу различни вируси). Ако в слузта няма достатъчно интерферон или самата слуз не е достатъчна, вирусът се прикрепя към клетъчната мембрана и генетичният й материал попада вътре. Вирусът започва да се размножава и в същото време имунната ни система се активира, след 1-2 дни специфичните антитела, които имунитетът ни е развил, започват работата си срещу вируса.

Преди да приемете лекарство, стимулиращо имунитета, трябва да знаете защо, какво и дали тялото ви се нуждае от това.

Имуностимулаторите се предписват, когато тялото ви е в имунодефицит и се нуждае от повишаване на имунитета. В този случай се гарантира назначаването и прилагането на имуностимуланти.

Ако все пак решите да приемате имуностимуланти, както е предписано от Вашия лекар. Трябва да знаете какви са те.

Продуктите за повишаване на имунитета са разделени в три групи

Ендогенните са съставени от вещества, които са добре проучени и се намират в нашето тяло.
Екзогенен в по-голямата си част микробен произход. Те действат на организма като ваксина, но без конкретика. Растителните имуномодулатори също са включени в тази група, но те трябва да се приемат с повишено внимание при хора, предразположени към алергични реакции.
Синтетичните включват различни молекули и съединения, които стимулират имунната система.

И сега е времето, в което трябва да обърнете внимание на естествените имуностимуланти.

Джинджифилът е един от най-често срещаните в медицината и в готвенето. Съдържа голям брой витамини от група В, С, както и ретинол. Има бактерицидно свойство. Може да се използва за борба с главоболие, настинки, втрисане с проблеми с храносмилателната система.

Всички продукти, съдържащи витамин С., са перфектно подсилени от имунитета. Цитрусови плодове, морски зърнастец, шипка, касис, спанак, броколи, киви, сливи. Зеленчукова диета ще ви помогне в борбата срещу честите настинки, замъглено зрение, суха кожа, летаргия, умора, общо неразположение, ранни бръчки, наднормено тегло, депресия и безсъние.

Женшенът не се бори директно с вируса, но укрепва компонентите на имунната система, като по този начин помага на тялото да победи болестта. Женшенът е ефективен при лечение на настинки, нервно изтощение и загуба на сила и има противовъзпалителни свойства.

Спирулина е в състояние да се бори с инфекции, подобрява функционирането на телесните клетки. Той е богат на протеини от растителен произход и е способен да алкализира организма, като по този начин създава неподходяща флора за местообитание на патогенни микроорганизми.

Къде без чесън! Съдържа голямо количество витамини и минерали, както и алицин (химикал, който причинява изгарянето на пресен чесън; има бактерициден ефект). Това вещество се образува в нарушение на целостта на чесъна и бързо се унищожава при високи температури, поради което чесънът трябва да се яде пресен.

Съществуват и имуностимулатори на пазара, с които можете да повишите имунитета си. Но не всички ще ви помогнат в борбата с коронавирус.

Експерти в тази област, учени и изследователи са открили нов Имуностимулатор разработен специално за борбата с COVID-19.

Имуностимулатор разбработен за борба срещу Ковид – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Учените са базирали изследванията си върху съставките действащи срещу вируса и в подкрепа на имунната система. Както споменахме по-горе, трябва да я поддържаме и обикновените добавки няма да ни помогнат. Трябва да се спрем на нещо силно и мощно, създадено специално за този вирус, за да укрепим организма и да го направим устойчив срещу вирусите.

Virimmunity е масло, което повишава имунитета и помага, ако страдате от възпалено гърло, имате настинка или грип и повишава изключително бързо имунитета.

Задължително трябва да спазвате дозировката и да не пропускате ден.

Ако искате да сте здрави и да се предпазите от най-коварния вирус- Virimmunity е вашето решение!

Оставете коментар