Десетте най-полезни навика, които ще ви помогнат да отслабнете

Категория: Стратегии

Малките промени могат да доведат до голяма разлика в отслабването

Контролът над телесното тегло се корени в това да направите малки промени, с които да можете да живеете завинаги. Като вместите миниатюрни промени в живота си, ще започнете да виждате как те водят до голямо намаление на калориите и отслабване. Ето кои са най-полезните 10 навика, които могат да ви помогнат да сбъднете мечтата си и да отслабнете:

  1. Оценете хранителните си навици. Ядете ли късно вечер, докато готвите, дояждате ли яденето на децата? Огледайте се и ще ви бъде лесно да отсеете няколко аспекта на поведение, които можете да промените и да постигнете голямо намаление на калориите, които приемате.
  2. Ако планирате провал, планирайте провал. Имате нужда от стратегия за основните и междинните си хранения. Опаковайте здравословни закуски за времето през деня, когато знаете, че сте най-гладни и можете лесно да нарушите диетичния си план.
  3. Винаги пазарувайте с пълен стомах. Да отидете на пазар гладни е рецепта за бедствие. Пазарувайте по списък за да сведете импулсивното купуване до минимум. правилното хранене започва със зареждането на хладилника и килера със здравословна храна.
  4. Яжте редовно. Установете най-удачната честотата на хранене и се придържайте към нея. Редовното хранене спомага за предотвратяване на безцелното тъпчене.
  5. Яжте седнали на маса и от чиния. Храната, изядена от пакетчето на крак лесно се забравя. Може да изядете доста повече, отколкото ако седнете и съзнателно се насладите на храненето.
  6. Сервирайте в индивидуални чинии и оставете допълнителното количество на готварската печка. Купите с храна на печката се молят да ги изядете и е необходима голяма сила да не им се нахвърлите за секунди. Запомнете, необходими са 20 минути за да сигнализира стомаха на мозъка, че е пълен.
  7. Яжте бавно, дъвчете всяка хапка и усетете вкуса на храната. Опитвайте да оставяте вилицата между хапките и да пиете по много вода с яденето.
  8. Не яжте след вечеря. Ето от къде много хора натрупват излишни килограми. Ако сте гладни, опитайте се да задоволите този порив с некалорична напитка или твърд бонбон. Миенето на зъбите след вечеря помага за намаляване на изкушението да ядете отново.
  9. Ако похапвате през деня, отнасяйте се към хапването като към мини-хранене. Най-хранителните закуски съдържат сложни въглехидрати и съвсем малко белтъчини и мазнини.
  10. Започнете деня си със закуска. Това е най-важното хранене за деня. След дългата нощна почивка, тялото ви се нуждае от гориво за да стартира метаболизма и да ви даде енергия за останалата част на деня.

Етикети: , , , ,

Оставете коментар