Отслабване – да задържим теглото

Категория: Добра талия

Постигнете ли веднъж желаното тегло, положителната нагласа е много важна за да можете да го задържите успешно. За да свалите килограмите завинаги, трябва да се ангажирате постепенно да усвоите един по-здравословен начин на живот.

Не се поддавайте отново на нездравословните хранителни навици, които сте имали преди да отслабнете.

Да контролирате теглото си не е непосилна задача. Ако балансирате това, с което се храните с количеството упражнения, които правите ще можете да запазите новото си тегло.

Как мога да предотвратя възвръщането на свалените килограми?

Имайте предвид следните съвети:

  • Не пропускайте хранения. Пропускането на хранения може да забави метаболизма ви. То също така може да причини преяждане в края на деня.
  • Теглете се веднъж в седмицата. Ако следите теглото си може да предотвратите натрупването му чрез информираността. Не винаги може да усетите разликата по дрехите си. За да сте сигурни че се храните здравословно, водете си точен хранителен дневник. Вписвайте всичко, което ядете или пиете. Бъдете честни и точни, в противен случай дневникът няма да ви помогне. Дневникът ще ви помогне да разберете кога висококалоричните храни са присъствали в менюто ви по-често, отколкото трябва. Ако записвате кога (и колко дълго) се упражнявате, също би могло да ви помогне да следите тенденциите. Дали не наддавате, понеже ядете същите неща но сте спрели да се упражнявате?
  • Яжте разнообразни храни за да си набавите всички необходими хранителни вещества.
  • Включете в менюто си пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и източници на нетлъсти белтъчини.
  • Старайте се да бъдете много активни всеки ден. Физическата активност е един от най-важните аспекти за поддържането на теглото, така че е най-добре да продължавате да бъдете активни всеки ден.

Етикети: , , , , , ,

Оставете коментар