Как тялото реагира на грипния вирус и какво да направите, ако се разболеете

Категория: Полезни съвети, Хранене и здраве

Нашето тяло е основно средство за борба с грипа. Симптоми като треска, главоболие, мускулни болки, болки в гърлото, кашлица и хрема са защитните сили на организма срещу вируса, които помагат в борбата с него. Те свидетелстват за активната работа на нашия имунитет. Ако получите грип, важно е да създадете условия за тялото си, така че да може да се бори с вируса.

Как вирусът на грипa навлиза в тялото

Грипният вирус причинява възпаление в дихателните пътища, носа, гърлото и белите дробове. Той навлиза в тялото чрез въздушни капчици (човек го вдишва) или домакинство (предава се през ръцете) и навлиза в тялото през лигавиците на устата, носа или очите. След навлизане в дихателните пътища вирусът се свързва с клетките на интегритенния епител. Когато вирусът навлезе в клетка, той му пречи да произвежда протеини и стимулира производството на специфични вирусни протеини. С течение на времето броят им се увеличава и те буквално „улавят“ съседните клетки. Тази нежелана инвазия поставя имунната система в състояние на готовност за борба с болестта. Ето защо повечето симптоми на грип всъщност са свързани с имунната реакция на организма срещу вируса.

КАКВИ СИМПТОМИ се появяват при ГРИП И ЗАЩО

Защо се появява подуване и болки в гърлото?

Един вид клетките, които се борят с вируса, са Т-лимфоцитите на белите кръвни клетки. Понякога дори се наричат ​​”войници” на имунната система. Когато Т клетките локализират протеините на грипния вирус, те започват да растат в лимфните възли около белите дробове и гърлото, което причинява подуване и болка в тези лимфни възли. Можете да се отървете от този симптом само когато тялото се възстанови напълно.

Защо се появява кашлица?

Увеличаването на слуз в белите дробове, като имунен отговор на инфекция, причинява кашлица като рефлекс за изчистване на дихателните пътища. Обикновено този процес се причинява и от активността на Т-клетките в белите дробове. Борбата срещу вируса в белите дробове води до появата на симптоми, подобни на развитието на бронхит. Това може да се влоши при наличие на предварително белодробно заболяване и да затрудни дишането.

Защо се появява главоболие и треска

За да се борят с вируса, имунните клетки навлизат в кръвта. Този процес може да засегне областта на мозъка в хипоталамуса, която регулира телесната температура. Резултатът е треска и главоболие.

Как да се лекува грип?

Ако имате симптоми на грип, първото нещо, което трябва да направите, е да отидете на лекар и да не бягате до аптеката за антибиотици, „имуномодулатори“ или билкови лекарства. Ако е необходимо, лекарят може да предпише лекарства за елиминиране на симптомите (парацетамол или ибупрофен за намаляване на треската, настинка или възпалено гърло). Симптомите на грип са резултат от активната работа на имунната ни система. Ето защо е важно да създадете условия за тялото си, за да може той да се бори с вируса – почивайте си в леглото без излишен стрес, пийте много течности, проветрете стаята си, ако е възможно, направете мокро почистване. Имунната ни система има достатъчно ресурси за борба с болестта. Основното нещо е да не се намесваме.

И за да сведете до минимум рисковете от разболяване! Една ваксина ще помогне за изграждането на имунитет срещу вируса за целия сезон. Мийте ръцете си често и старателно, избягвайте тълпите. И ако се разболеете, останете вкъщи.

Как да засилим имунната си система особено сега във времето на COVID-19?

Експерти в тази област, учени и изследователи са открили нов Имуностимулатор разработен специално за борбата с COVID-19.

Имуностимулатор разбработен за борба срещу Ковид – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Учените са базирали изследванията си върху съставките действащи срещу вируса и в подкрепа на имунната система. Както споменахме по-горе, трябва да я поддържаме и обикновените добавки няма да ни помогнат. Трябва да се спрем на нещо силно и мощно, създадено специално за този вирус, за да укрепим организма и да го направим устойчив срещу вирусите.

Virimmunity е масло, което повишава имунитета и помага, ако страдате от възпалено гърло, имате настинка или грип и повишава изключително бързо имунитета.

Задължително трябва да спазвате дозировката и да не пропускате ден.

Ако искате да сте здрави и да се предпазите от най-коварния вирус- Virimmunity е вашето решение!

Оставете коментар