Как да си организираме разтоварващ ден с броколи?

Категория: Диети


Просто вълшебен зеленчук, който е идеален за постните дни!

Броколито е много здравословен продукт с огромно количество вещества, необходими за организма. Следователно, то определено трябва да бъде включено във вашия хранителен режим. Също така, то може да се използва и за детоксикиращите дни, защото е незаменим при отслабване.

Защо броколи

Броколите съдържат протеин и добре насищат организма. Универсалността и лекотата на готвене ви позволява да го приготвяте по почти всякакъв начин: пържете, задушавате, печете, а също така може да го ядете сурово. Има много рецепти и всички те са много прости и много разнообразни: гарнитури, супи, гювечи, салати и много други. Ето защо броколите са добри както за диетата, така и за дните на гладно.

Как да организираме разтоварващ ден с броколи

Най-добре е да ядете варени броколи или супа. Можете да добавите моркови и домати към него. Тъй като този зеленчук перфектно задоволява апетита, не можете да се притеснявате от чувството на глад. Също така, не забравяйте за режима на пиене: 1,5 литра чиста вода, чай без захар, 1-2 чаши кафе, билкови отвари, 1-2 чаши.

Примерно меню 1:

Закуска: 200 г варени или задушени броколи със зеленчуци и сол. Чай или кафе без захар.
Обяд: 100 г варени броколи с домати, супа от броколи
Вечеря: 250 г варени броколи с билки.

Примерно меню 2:

Закуска: 200 г варени броколи, чай или кафе.
Обяд: супа от броколи с билки.
Вечеря: 250 г салата от броколи, лук и домати.

Примерно меню 3:

Закуска: пюре от броколи, ябълки и спанак.
Обяд: 200 г варени броколи или супа от броколи
Вечеря: 250 г салата от броколи, домати и зеленчуци.

Можете да вземете такова меню за основа и да промените някои хранителни опции, като по този начин ще организирате диета с броколи за няколко дни.

Оставете коментар