Как да отслабнем без диети?

Категория: Диети

Мечтаете  да свалите излишните килограми и отново търсите диета, благодарение на която накрая можете да облечете любимата си рокля или кльощавите си дънки? Хиляди сайтове са пълни с рецепти, обещаващи магически трансформации на фигурата ви за броени дни. И след това натрупвате пак килограми и всичко се започва отначало.

Гладувате сами, измъчвате тялото си с изтощителни тренировки във фитнес залата, отказвате да се наслаждавате на любимия си десерт, да броите калории и да следите часовника, така че последното хранене да е не по-късно от шест вечерта.

Роднини и приятели, разбира се, подкрепят начинанието ви, но все пак не пропускайте възможността да си приготвите сочни домашни кюфтета за вечеря или да изпечете любимата си торта.Не можете да устоите на изкушенията, и опитвате една хапка, но после и друга, след което завършете с порция кнедли с масло и заквасена сметана. С мисълта, че диетата може да почка и е жалко да изхвърлите тортата,изяждате две парчета, и за капак изпивате една или две чаши кока кола.

Ако се разпознаете в тази история, тогава не трябва да се разстройвате, не сте сами. Разбира се, не съм статистик, но мога да ви уверя, че повечето опити да продължите на диета завършват по същия начин.И така, какво ще помогне да отслабнете без диети и да останете в добра форма за дълго време?

Добре дошли в света на здравословния начин на живот, здравословните навици и интересните събития. Да да! Интересни са събитията и здравословните навици. Ако се наслаждавате на скучни пътувания до фитнеса и редовно броене на калории, тогава можете само да завиждате.Но ако и вие като мен не сте фенка на бягащите пътеки и потните мъже в опънати тениски, тогава има друг начин, според мен, много по-интересен.

И този начин, както вече писах по-горе, се крие чрез формирането на правилните навици и получаването на положителни емоции.

Защо диетите са неефективни? Щом се замислите как да отслабнете, тогава, съвсем просто, се съсредоточавате върху храната и тялото ви, вместо послушно да приемете идеята да отслабнете във ваканцията, тялото ви започва да протестира по всякакъв начин.

Не мислете за храна. Опитайте да превключите мислите си от съдържанието на хладилника към други също толкова интересни мисли, например за творчески проект, вълнуващо хоби, пътуване или нова любов.

Благодарение на нови интересни събития, просто няма да имате време да мислите за диети и да броите калории, а тридесет минути физическо натоварване на ден, сутрешен джогинг или йога занятия ще са достатъчни, за да поддържате форма. Променяйки начина си на живот, вие сами няма да забележите как ще се подобри цялостният ви външен вид и теглото ви ще намалее.

Съгласете се, малко вероятно е да искате да прекарате вечерта в халат с пуканки пред телевизора, когато от просторния балкон на вашата стая се открива живописна гледка към морето или планината.

Няма начин да отидете на екскурзия? Има много други начини да направите живота по-интересен. Опитайте се поне да промените обичайния маршрут и да се приберете вкъщи по различен път и може би ще видите нещо ново, нещо, което може коренно да промени живота ви

Така че, ако наистина сте решили да се промените външно, не можете да го направите без да се промените отвътре.Променете скучния си и познат начин на живот, общувайте и срещайте интересни хора, намерете спорт, който харесвате, грижете се за това, което наистина ви харесва – и въпросът за диетите, заедно с наднорменото тегло, ще изчезне от само себе си.

Оставете коментар