Как да добавим настроение към диетата?

Категория: Диети

Диетата трябва не само да допринася за отслабването, но и да носи морално удовлетворение. Невъзможно е да отслабнете и да поддържате постигнатия резултат, ако това, което ядете, не ви доставя удоволствие, а предизвиква само усещане за раздразнение или загуба на сила. Въпреки това има малки тайни, които ще помогнат да добавите настроение към диетата.

1. Не се лишавайте от десерт

Ако тялото иска сладко, трябва да го дадете под формата на малко бисквити с ниско съдържание на мазнини, парче тъмен шоколад, пълнозърнест бар или, както предпочитам, под формата на фурми. Те са много сладки и съдържат само около 16 kcal на 100 g. В противен случай ще се борите с това чувство и в крайна сметка ще се откажете, като изядете голяма торта, цял бар шоколад и пр. Малко сладко всеки ден е по-реалистичен подход към храненето. Въглехидратите в диетата са необходими за добро настроение, за жизнерадост и енергия.

2. Подправките добавят разнообразие в диетата

Подправки и подправки придават разнообразие на цветове за здравословна храна и вкус, но без добавяне на допълнителни калории.

3. Топли напитки

Много диети се фокусират върху салатите, както и само върху пресни плодове и зеленчуци. Тялото обаче се нуждае и от топла храна, за да се чувства комфортно. Чаша горещ шоколад или билков чай ​​е това, от което се нуждаете. Подходяща е и лека зеленчукова супа. В допълнение, топлата напитка има тенденция да потиска апетита.

4. Не забравяйте за сервирането.

Вкусът на храната и удоволствието от яденето зависят от това как е поднесена храната. Едно е да ядете кисело мляко от пластмасова кутия, а съвсем друго – да поставите продукта в стъклен съд и отгоре да украсите с горски плодове.

5. Усмихвайте се, докато ядете

Изследванията показват, че усмивката като действие вече предизвиква чувство на удоволствие и удовлетворение. Усмихвайте се, когато ядете здравословна, защото по този начин правите тялото си по-здравословно и красиво и превръщате диетата си в удоволствие.

6. Добавете въглехидрати към диетата с ниско съдържание.

Липсата на въглехидрати в организма може да доведе до депресия, тъй като те са отговорни за производството на хормона серотонин, което кара тялото да се чувства добре. Придържайки се към диета с високо съдържание на протеини или мазнини, вие лишавате тялото от необходимите лостове, за да регулира производството на хормона на доброто настроение, така че възникват дразнене и летаргия. Ако почувствате емоционален и енергиен спад, трябва да добавите към диетата сложни въглехидрати, като зърнени храни, плодове, сушени плодове и зеленчуци.

7. Ходенето е успокояващо.

След хранене е добре да отидете на кратка разходка. Това насърчава храносмилането и консумацията на излишни калории, а също така успокоява и оставя усещане за удовлетвореност.

Оставете коментар