Защо е полезно да пиете вода сутрин на гладно?

Категория: Полезни съвети

Всички знаят, че чаша вода сутрин е полезна за здравето. Ето само няколко причини за тази полза. Защо е необходимо да правите това на празен стомах?

Жителите на Изтока предпочитат да посрещнат зората с чаша топла напитка, което им позволява да получат необходимия импулс за успешно събуждане. Но полезно ли е да пиете вода на гладно сутрин и защо трябва да го правите редовно, а не от време на време?

На първо място, всички хора, които се хранят правилното и здравословно знаят: най-полезното за тялото не е студена или ледена течност, а пиенето на вода на стайна температура.Това се дължи на факта, че тялото ни възприема показателите, близки до телесната ни температура, много по-удобно. Съответно, когато решавате коя вода да пиете сутрин на празен стомах: студена или топла, струва си да дадете на тялото си най-ползната за него-по топлата.

Оптималната температура за първата чаша вода за деня трябва да е около 30 градуса по Целзий. В този случай течността не се задържа в стомаха, а преминава по-нататък в червата. В същото време стомашният сок остава в нормална концентрация, а самата вода бързо се абсорбира и става част от общия кръвен поток, допринасяйки за цялостно подобряване на човешкото здраве.

Какво можете да добавите към водата ?

Гастроентеролозите отдавна алармират за препоръките на някои „народни лечители“, които не уточняват дали е добре да се пие вода с лимон на празен стомах, но активно промотират този метод като опция за прочистване на тялото. Само няколко капки лимонов сок на празен стомах могат да причинят остър колит или гастрит.

Защо да пиете вода сутрин на празен стомах, ако нямате здравословни проблеми? На първо място, в името на комфортното състояние на всички системи на тялото. Сред добавките, разрешени от медицинската общност, е медът. Този продукт е най-добрия за човешкото тяло. Медът наистина има благоприятен ефект върху всички системи в организма. И най-важното е, че осигурява ефективна детоксикация.

Прости правила, които трябва да следвате

За да активирате метаболизма и да подготвите храносмилателната система за правилна работа, трябва да се спазват редица препоръки:

Използвайте само бутилирани минерални или природни източници. Какво се случва, ако пиете преварена вода сутрин? Няма да получите необходимите микроелементи и минерали.
Първата напитка трябва да премине почти веднага след събуждането и не по-рано от 45 минути преди закуска. В никакъв случай не трябва да започвате да ядете, преди да се изпие същата чаша течност.
Стайната температура или отоплението до 40 градуса е най-добрият вариант. Колко вода трябва да пиете сутрин на празен стомах в този случай? Не по-малко от 200 и не повече от 400 мл.
Ако през деня изпитвате остър глад, трябва да приемате не вода, а зеленчукова супа или млечни продукти. В този случай ще се получи ефектът от обгръщането на стените на стомаха.
Колко вода могат да пият бременни сутрин? Няма ограничения – като започнете деня с топла напитка, създавате удобни условия за нормализиране на кръвоносната система и метаболитните процеси, които са важни за бебето.
Пиите малки глътки, докато забавяте процеса. Половин порция течност трябва да се приема веднага. Второто полувреме – след 5 минути.

Когато пиете вода сутрин, можете да се отървете от опасните токсини, да подобрите метаболизма.

Причини да започнете деня с чаша вода

За да решите коя вода да пиете на гладно сутрин – топла или студена или минерална, ще трябва да направите малко проучване. По правило диетолозите и лекарите препоръчват да се спрете на бутилираната вода. Може да е минерална, но не трябва да съдържа газове или соли във висока концентрация.

За да разберете каква вода трябва да пиете сутрин на празен стомах, ще трябва да разберете и физиологията. Топлата течност насърчава нежния и безопасен ефект върху тялото. Когато се смесва с мед, може да замести изотоничните напитки, но не и пълноценната закуска.Тази смес може да се приема за тренировки във фитнес залата, за бягане сутрин. Хидротерапията се използва активно при ендокринни заболявания, може да се използва като общо укрепващо средство или начин за установяване на протичането на метаболитните процеси.

Защо е необходимо да пиете вода сутрин на празен стомах, ако нямате очевидни здравословни проблеми?

Започвайки деня си с консумацията на вода, можете нежно и внимателно да активирате червата, стомаха, черния дроб и бъбреците. Отстранените токсини ще осигурят значително подобрение в общото състояние на организма.

Оставете коментар