Ето кои диети могат да навредят на здравето ви

Категория: ДиетиВсеки, който иска да отслабне,започва да търси в интернет различни диети.Зеленчукови, американски, диети за кръвна група, диета с диня, с плодове , сладки диети и т.н. Винаги трябва да имате едно на ум, че те може да са опасни за вашето здраве.

Първо запомнете, че не трябва да започвате монодиета, тоест диета, фокусираща се изцяло в консумирането само на един продукт.Ако все пак решите да започнете такава диета, трябва да занете,л че не можете след приключванто и да започвате нова. От диета до диета, трябва да минат минимум 4 месеца, през които да се храните балансирано и разнообразно.

Второ, трябва да се пазите от диети,които предлагат много малко количество храна.Тялото елементарно не може да издържи на екстремния режим на гладуване и можете да влошите здравето и благосъстоянието си, да получите главоболие, замяност, слабост и дори загуба на съзнание.

Освен това, организъмт , уплашен от рзкото намаляване на количеството получена енергия под формата на храна, ще се опита да спести поне наличните ресурси, тоест мастната тъкан. По този начин сериозната загуба на тегло при гладуването е просто невъзможно, без сериозно да увредите здравето си.

Трето, не трябва да се придържате към диети, които са продължителни(2,3 4 5 6 седмици), които ви овещават да забравитв за някои хранителни групи , и да ядете само определени неща.Говорим за диети, които предлагат да се приемат само въглехидрати, или само протеини, или напълно да се изоставят мазнините. Не забравяхте, че за да сте здрави, трябва да получавате всички тези неща.

Класически пример за такава система за хранене е кремълската диета, която предлага да се съсредоточи върху месните продукти, като елиминира почти изцяло зърнените храни, зеленчуците, плодовете и т.н.

Въз основа на гореизложеното човек не може да се придържа към никакви диети за дълго време. За да поддържате здравето и формата си, трябва да се храните балансирано и да спортувате.

Оставете коментар