Диетa с ориз на д-р Кемпнер

Категория: Диети


Д-р Валтер Кемпнер (Walter Kempner, понякога превеждат името му и като Уолтър Кемпнер) с право се смята за един от бащите на съвременната американска диетология и много от известните днес специалисти са вървели по стъпките му.

Същността на диетата Кемпнер:

Диетата е предназначена за 3-5 дни, през това време има реална възможност да свалите до пет килограма. Диетата включва варен ориз, без сол и компот, приготвен от пресни и за предпочитане сушени плодове. За ориза се препоръчва използването на кафяв или бял, сушени плодове – сушени кайсии, сини сливи, стафиди, смокини и сушени ябълки.

Ако сезонът позволява и имате пресни плодове, тогава най-добрите съставки за компота ще бъдат кайсии, праскови, ябълки, дюли, сливи и круши. Захарта може да се добави към компота от пресни плодове; по-добре е да предпочетете сушените плодове и да не добавяте захар. Всеки ден трябва да готвите пресен ориз и компот. Освен компот, за който трябва да изпиете 1,5 литра, са разрешени зелен чай в малки количества и минерална вода .

Броят продукти за еднодневна диета:

Сух ориз – 50 грама;
Сушени плодове – 500 грама;
Пресни плодове – 1500 грама;
Захар – 100 грама.

Меню:

Закуска: чаша компот;
Втора закуска: порция ориз, чаша компот;
Обяд, следобедна закуска: чаша компот;
Вечеря: порция ориз, чаша компот;
Преди лягане: чаша компот.

Кемпнер Диета Отзиви:

Диетата на Кемпнер се счита за нискокалорична, не можете да се придържате към нея повече от пет дни, тялото трябва да получава умерени количества протеини и мазнини. Диетата допринася за нежното почистване на бъбреците и черния дроб, подуването отшумява, наднорменото тегло отминава, здравето и външният вид се нормализират. Диетата регулира процесите на стомашно-чревния тракт, нормализира обмяната на веществата.

Противопоказания към диетата са всякакви хронични заболявания, бременност и кърмене.

Оставете коментар