Диета с елда

Категория: Диети

Вярно, че не е много вкусна,е тези които не обичат елдата, изпитват трудности. Поради въглехидратите, съдържащи се в нея, загубата на тегло обикновено не настъпва веднага, а само след няколко дни. Колкото по-голямо е първоначалното тегло, толкова по-голяма е загубата на тегло.

 

Плюсове и минуси на диетата

Свойства на елдата

Можете да се отървете от дерматологичните проблеми- наличието на желязо, калий, магнезий, калций, витамин В, РР и рутин – укрепват стените на кръвоносните съдове и повишават устойчивостта на организма към стреса. Има различни варианти за елда диета, повече или по-малко продължителна, трудна и по-лесна за понасяне.

Как се провежда диетата?

Диетата с елда се извършва без добавяне на захар и сол към нея. Това ви позволява да премахнете “отпадъците” и излишната вода от тялото и да не наддавате на тегло, като консумирате леки въглехидрати. Поради липсата на прием на сол и нейния дефицит са възможни периодични главоболия и спад на кръвното налягане. Поради това на хората с нестабилно налягане не е препоръчителна.В крайни случаи се нуждаете от консултация с терапевт. Захарта е необходима на мозъка, за да работи успешно и затова доста скоро можете да почувствате, че мисловната дейност се влошава. Ако изпитате това,разредете чаена лъжичка мед в чаша вода и изпийте получената смес. Наличието на сушени плодове, но не повече от 100 грама на ден, също ще ви помогне да предотвратите нарушение в диетата. Това може да бъдат сушени кайсии, сини сливи, смокини, фурми и т.н.не забравяйте, че трябва д апиете повечко вода. Тя ще помогне да се премахнат всички вредни вещества от тялото и да се ускори метаболизмът.

Как да приготвим елдата?

Режима с елда се счита за най-ефективната диета за отслабване. Чаша зърна от елда се изсипват във вряща вода и се оставят през ноща.Няма нужда да я готвите. На сутринта махнете ненужната вода- и кашата е готова за консумация. Трябва да я ядете през деня – без сол, подправки и сосове.

Голямо количество качествен чай. Приемайте по 400-500 мл. чай дневно и ефектът на диетата ще бъде много по-видим.

Как да прекратим диетата?

Основното правило – не се нахвърляйте върху храната в деня след диетата. Опитайте се да приемете в първата седмица след диетата около 600-700 калории. Оптимални продукти: варено яйце, зеленчукови салати, крехко месо, риба. Сега можете да си позволите и чаша сладък чай на ден, но с малко количество захар.В следващите 2-3 седмици, се опитайте да запазите диетата си под 1,200-1,500 калории. Тази диета трябва да е разнообразна. Мазни и сладки храни трябва да се избягват. Брашното също.

Оставете коментар