Диета на астронавтите (яйце, кефир, извара)

Категория: Диети


Строгост и ограничения – това е може би правилното описание на стресовия хранителен режим, известен като диетата на астронавта. Тези, които издържат предписаните 20 дни, ще научат какво е безтегловност, силата на издръжливостта плюс характер и воля. И ще успеят да смъкнат 20 килограма за 20 дни.

Същността на диетата на астронавтите:

Диетата включва протеини, категорично се забранява използването на мазнини, въглехидрати и дори фибри. Режима на астронавта обещава загуба от 20 излишни килограма за 20 дни. Продължителността на диетата може да бъде намалена наполовина. Такава рязка загуба на тегло може да бъде сравнително безболезнена за хората с наднормено тегло, за други това е твърде екстремна загуба на килограми, човек с обикновена телесна маса има риск да придобие увиснала кожа и слабост, защото просто няма да има достатъчно сила за елементарни физически натоварвания.

Менюто на диетата на астронавта е строго и монотонно, повтаря се ден след ден без промени. Да го издържите е трудно. Захарта, солта, всякакви печива, животински и растителни мазнини, зеленчуци, плодове, подправки и алкохол са строго забранени. Дневното количество вода трябва да бъде 1,5-2,5 литра, в зависимост от първоначалното тегло.

Трябва да напуснете диетата постепенно, като първо въвеждате по-висококалорични ястия за закуска, няколко дни по-късно и за вечеря. Постоянно следете работата на червата, защото организъм, лишен от фибри, може да функционира неправилно, въпреки наличието на ферментирали млечни продукти.

Примерно меню:

Закуска: варено яйце, чаша кефир, чаша черно кафе без захар;
Обяд: 500 грама пилешки бульон, 250-300 грама варено пиле без кожа, чаша обезмаслен кефир / чаша кафе;
Следобедна закуска: чаша кафе без захар / чаша кефир;
Вечеря: 200 грама извара без мазнини, чаша кефир / чаша зелен чай.

Отзиви за диетата на астронавтите:

Разбира се, при такъв недостиг и еднаквост на диетата е необходим допълнителен прием на витамини и минерали, предписани от лекар, с които абсолютно всеки започнал този режим трябва да приема.

Категорични противопоказания за употребата на диетата на астронавта са захарен диабет, всякакви заболявания на бъбреците, стомаха и отделителните пътища, юношеството и периода на бременността и кърменето.

Желаем ви успех!

Оставете коментар