Диета без предразсъдъци: как да отслабнете и да не навредите на здравето

Категория: Основи на храненето, Отслабване

Днес ще поговорим за това как ефективно да отслабнете, но да не навредите на здравето си. В крайна сметка отслабването, на първо място, трябва да е правилно. В противен случай бързо ще върнете всички килограми, които сте успели да загубите.

Диетологът, психолог, специалист по хранителни разстройства Александра Бут ни разказа как да отслабнем без последствия за тялото.

Три правила за здравословно хранене, ако искате не само да се храните здравословно, но и да отслабнете

Първото правило, то и най-важното е да се придържате към биоритма на живота. Проследявайте в кое време искате да си легнете, кога се събуждате, в кое време е пикът на умствената ви работа. Основното е да си лягате не в същия ден, когато трябва да станете. Това правило важи както за совите, така и за чучулигите.

Второто правило е режим на пиене! Ако пием малко вода и се движим малко, тогава вероятно може да има застой на лимфата и кръвообращението, тежест в краката и дори едематозен целулит.

Третото правило, разбира се, ще се отнася до храната. Разбира се, какво, кога и колко ядем – влияе на здравето и морфологията на тялото със 70%. Затова храненето е толкова важно, колкото и балансът му: не гладувайте, ако ядете бърза храна, не преяждайте. Въпросът е следният: „Какво да правите?“ Моят отговор: лична консултация със специалист, който взема предвид всички анализи и вашите лични предпочитания.

Възможно ли е да отслабнете без калориен дефицит, като просто изберете правилните храни?

Да, можете. Спазвайки ритъма си, познавайки ситуацията с хормоните и възможните дефицити на микроелементи, можете значително да подобрите здравето и фигурата си. Не е проблем да отслабнете с 5-10кг на месец, въпросът е: „Какво да правя след това с последствията?

Каква идеална закуска може да бъде в диетата на момиче, което наистина няма време?

Ако няма време сутрин, трябва предварително да приготвите нещо вечер, например: чиа пудинг. Мариновано месо или риба вечер, след което печете бързо сутрин. Накиснете каша вечер и тогава коефициентът на ефективност ще бъде по-висок, и ще гответе много по-бързо. Зеленчуците, по-специално ядките и семената, също разнообразяват диетата ви.

Три съвета за тези, които искат да отслабнат и търсят диета, която ще им помогне.

Първи съвет: Широчината на поглед към гастрономическите вкусове. Опитайте нещо ново, креативно и се забавлявайте (това е важно)!

Втори съвет: яжте съзнателно. Прекарвайте време не само в работа, но и за храна, наслаждавайте се на яденето.

Трети съвет: фокусирайте се върху предпочитанията си, върху това, което ви е полезно, а не защото това е тенденция в социалните мрежи, почувствайте сигналите на тялото си и правилно ги четете. Не е толкова просто, но резултатът си заслужава!

Оставете коментар