Диетата с краставици топи до 10 кг

Категория: Диети

Седмичното меню ще ви помогне да разберете кои храни могат да бъдат включени в диетата освен краставици, и в същото време да постигнете добри резултати.

Ползите от диетата с краставици

Диетата с краставици е една от най-ефективните монодиети за отслабване в най-кратки срокове. Ниското съдържание на калории в краставиците принуждава тялото да изгаря запаси от мазнини.

Чувството на глад е леко притъпено поради голямото количество фибри в този зеленчук, който набъбва в червата и има благоприятен ефект върху храносмилането. Минералните соли помагат за възстановяване на водно-солевия баланс и премахват токсините. С увеличен брой краставици в диетата се увеличава усвояването на протеини, което може да намали вероятността от “изгаряне” на мускулите, тоест загуба на тегло чрез намаляване на мускулната маса.

Минус на диетата

Тази диета е доста рискована и може да предизвика обостряне на хронични заболявания. Когато се яде главно краставици, често се появява усещане за слабост, замаяност, коремна болка и гастрит.
Диетата е противопоказана при хора с бъбречни, стомашни и чревни заболявания. Трудно е за спортисти и хора с активна интелектуална активност и физическа активност. Хранителните вещества не са достатъчни за нормалното функциониране на организма, защото краставицата е 90% вода.

Моно диетата с краставици е трудно да се понася психологически, тъй като всички обичайни храни са ограничени, а самите краставици нямат ярък вкус.

Седмично меню за диета с краставици

Диетата е много строга, защото се ядат главно краставици. От тях получавате около 600 калории на ден. Трудно е да се поддържа такъв режим. Той е подходящ за хора с много добро здраве. Диетата в същото време се състои от 1,5 – 3 кг краставици на ден, малко количество зехтин за подправка и при силен глад, понякога се разрешава кефир с нисък процент на съдържание на мазнини.

За да избегнете възможни проблеми, се препоръчва добавянето на ферментирали млечни продукти, зърнени храни и други зеленчуци и плодове в диетата с краставици. Тогава съдържанието на калории се повишава до 1000 калории, което ви позволява да намалите теглото си и да не навредите на здравето си.

Между храненията е позволено да се ядат краставици в произволно количество. Една щадяща версия на диетата за една седмица изглежда така:

Ден 1
Закуска: пълнозърнест тост хляб, две краставици

Обяд: говеждо месо, салата от краставици със зехтин

Вечеря: чаша нискомаслено ферментирало мляко, краставица

Ден 2
Закуска: овесена каша на водата, портокал

Обяд: салата от краставици, яйце

Вечеря: задушени тиквички, краставици

Ден 3
Закуска: резен сирене, две краставици

Обяд: зеленчукова супа, краставица

Вечеря: чаша нискомаслено кисело мляко, краставица

Ден 4
Закуска: пълнозърнест тост хляб, две краставици

Обяд: ябълка или круша, салата от краставици с масло и настъргани моркови

Вечеря: салата от домати, лук и краставици, яйце

Ден 5
Закуска: чаша кисело мляко без добавки, две краставици

Обяд: зеленчукова пюре супа, две краставици

Вечеря: чаша обезмаслен кефир, варена бяла риба с ориз, краставица

Ден 6
Закуска: чаша кисело мляко без добавки, две краставици

Обяд: салата от портокал, репички, зеле и краставици, яйце

Вечеря: Краставици

Ден 7
Закуска: пълнозърнест тост хляб, две краставици

Обяд: ябълка, салата от краставици с масло и настъргани моркови

Вечеря: чаша обезмаслен кефир, варена бяла риба с ориз, краставица

Съвет
Краставиците се ядат предимно пресни, но могат да бъдат варени, задушени или добавени към супа. Маринованите краставици са забранени.

Резултати

Когато се храните главно с краставици, тоест при пълно спазване на монодиетата, е възможно да се намали теглото с 10 килограма на седмица. Но си струва да се има предвид, че част от това е „излишната“ вода, която е била задържана в организма ни, а не всичко, което се губи, е именно мастна маса. Такава рязка загуба на тегло е доста опасна за здравето.

По-безопасна версия на диетата с добавяне на протеинови храни дава по-малък резултат, до 6 – 7 кг, но е по-стабилна и не причинява вреди.

Оставете коментар