Диетата на Чарлийз Терон

Категория: Диети

Чарлийз Терон е известен модел, филмова актриса от южноафрикански произход. Актьорският талант се проявява в звездата през 90-те години на ХХ век.Тя играе роли в култови филми, и е печелила награда „Оскар“ когато изигра ролята на убиеца във филма „Чудовище“. За да участва в него, звездата специално е трябвало да натрупа 15 излишни килограма тегло, след което да върна стройната си фигура.

Повечето фенове смятат, че елегантността на Терон й е придадена от самата природа. Всъщност актрисата трябва да положи много усилия, за да поддържа форма. В това звездата помага за постоянна физическа подготовка, както и за ограничаване на диетата. Както признава самата Чарлийз, с най-малкото отпускане тялото й губи хармонията си, а да се отървете от излишните сантиметри е много по-трудно, отколкото си мислите. Например, подготвяйки се за ролята във филма “Чудовище”, актрисата била пристрастена към пърженото месо, чипса, както и сладкарските изделия но за кратко време.

Хранителнот меню на звездата

Когато снимките на този филм приключили, Чарлийз веднага помислила как да върне предишното си тяло. За това звездата на първо място решила да изключи сложните въглехидрати, и да превърне протеините в основата на диетата. Що се отнася до продуктите, в диетата й се появяват пилешки гърди, ядки, мляко, извара. Освен всичко друго, в менюто сладките и кисели плодове, зелените зеленчуци станали преоритет. Нека разгледаме по-подробно това меню.

закуска: 2 филийки черен хляб, маруля, домат и 50 грама риба тон в собствен сос;
обяд: парен рибен кекс с лъжица доматен сос и тост, зеленчукова салата с дресинг под формата на лимонов сок и плодове за десерт;
вечеря: 200 грама варена пилешка гърда, печени домати, зелен фасул и зелена зеленчукова салата.

За да стимулира храносмилателната система, звездата си позволявала сухо вино, което в малки количества се нарича здравословна алкохолна напитка.

Спорт за отслабване

Физическата активност се превърнала в добра помощ за отърване от излишното тегло. Звездата стигнала до извода, че най-големият успех може да бъде постигнат само чрез редуване на различни видове товари. Тя започнала да тича сутрин и да посещава балетен клас. Чарлийз не пренебрегвала иц часовете по йога- успешно ги допълвала с дълги разходки.

Диетата на Чарлийз е доста вкусна и здравословна – ако желаете, можете да следвате примера на звездата. Не забравяйте обаче, че нито една техника за отслабване няма да бъде пълна без физически натоварвания.

Оставете коментар