Диетата на Ума Търман

Категория: Диети

Ума Търман създава впечатление за жена, която не се нуждае от оформяне на тялото. Въпреки това важно място в живота й се дава на хранителния й режим.

Когато на звездата беше предложена главната роля в популярния тогава филм „Убий Бил“, на Ума Търман и се наложи да отслабва за първи път. Диетата е по заслуга на треньора Кристел Смит, който комбинира активните тренировки с рационалното правилно хранене.

Диетата на Търман продължава четири седмици. Ще поговорим за това по-подробно.

Първа седмица

Приемът на калории през този период трябва да бъде намален до 1500 kcal. В допълнение към тази мярка, трябва напълно да се откажете от петте най-обичани храни или ястия.

Спортното натоварване може да включва танци, велоергометър, джогинг, всякакъв вид аеробни упражнения по ваш избор. Продължителността на една тренировка е половин час. В допълнение към това могат да се изпълняват силови упражнения. Трябва да направите пет от седем дни.

Втора седмица

На този етап всяко хранене трябва да включва:

протеини и мазнини – 30%;
въглехидрати – 40%.

Физическата активност трябва да включва пет упражнения на неподвижен велосипед (продължителността на една тренировка е 40 минути) и упражнения за сила.

Трета седмица

Изискванията за подготовката на диетата са еднакви. На този етап солта се елиминира напълно, количеството на консумираната течност се увеличава.

Физическата активност включва четири сесии на велоергометър (един трябва да продължи 40 минути) с променлив темп. Освен това трябва да изпълнявате силови упражнения.

Четвърта седмица

През този период въглехидратите могат да се консумират само до 14:00 часа, тогава трябва да обърнете внимание на протеиновите храни. Можете да пиете неподсладени течности след 19:00, но не можете да ядете нищо.

Спортните натоварвания включват пет сесии на неподвижен мотор с променлив темп (продължителността на една тренировка е 40 минути), както и упражнения за сила.

Упражнения за сила Ума Търман

Първата седмица се състои от четири упражнения. Втората седмица придобива две нови силови упражнения. Третият етап добавя още две упражнения, но те ще се редуват всеки ден. Но в последната седмица ще има само едно ново упражнение.

Следва списък на упражненията, които са изброени в реда, в който влизат в диетата.

1. 3 подхода повдигане на таза 10 пъти всеки. Трябва да легнете на пода и да огънете краката си в коленете и да държите краката си на пода. Ръцете трябва да бъдат до тялото. Тазът трябва да се повдигне и задържи във въздуха за няколко секунди, след което да се върне в първоначалното си положение.

2. Прости лицеви опори от пода 10 пъти по 2 повторения.

3. Пълни клекове с тегло 10 пъти по 3 повторения.

4.Забавяне на лицеви опори. Необходимо е да приемете позата за лицеа опора и спускайки се, да се задържите в това положение за 10 секунди. Всеки ден увеличавайте времето с 2 секунди.

5. Повдигнете краката назад 15 пъти всеки крак в 3 повторения.

6. Повдигане на гири 15 пъти, 3 повторения.

7. Повдигане на гирички 10 пъти 3 повторения.

Диетата на Ума Търман е упорита работа върху себе си. Въпреки факта, че не всеки може да я следва, това ще донесе заслужен, достоен резултат под формата на загубено излишно тегло, както и еластични мускули на цялото тяло. Красивите форми на Ума са доказателство за това.

Ето и още една диета на звездата, която се спазва 3 дни:

Протеинова диета:

Ден първи:

Закуска: варено яйце

Втора закуска: 50 гр фъстък

Обяд: филия пълнозърнест хляб и 100 гр херинга

Късен обяд: 1 портокал

Следобедна закуска: 50 гр сирене

Вечеря: печено бяло пилешко месо и зелена салата

Ден втори:

Закуска: 50 гр кашкавал

Втора закуска: 2 мандарини

Обяд: зарган на скара и 1 домат

Късен обяд: 50 гр бадеми

Следобедна закуска: варено яйце

Вечеря: задушени зеленчуци

Трети ден:

Закуска: 1 ябълка

Втора закуска: яйце на тиган без мазнина

Обяд: 200 гр риба тон

Късен обяд: салата от краставици

Следобедна закуска: 50 гр тиквени семки

Вечеря: ориз с гъби

Оставете коментар