Видове диети

Категория: Диети

Всеки знае, че има много диети, които помагат както за отслабване, така и за наддаване на тегло. Съществуват и диети, предназначени да поддържат теглото на определено ниво. В тази статия ще разгледаме няколко вида диети, ще поговорим за това какви са диетите за отслабване, ще изброим няколко имена на диети и ще предложим да изпробвате някои от тях – най-балансираните и безвредни за организма.

Е, специфичните видове диети, както и храненето като цяло, всеки е свободен да избира за себе си, в зависимост от индивидуалните характеристики на тялото си и вкусовите предпочитания.

Течни диети

Прясно изцедените сокове помагат да не наддават наднормено тегло. Всяка сутрин приготвяйте такава напитка: смесете 1/2 чаша прясно изцеден сок от моркови, четвърт чаша цвекло и зеле. Изпийте приготвен коктейл на празен стомах 30 минути преди хранене.

Курсът на лечение на този тип диета е две седмици. След това направете седмица почивка и повторете курса. Ефектът е прекрасен! Първо, червата работят като часовник. Второ, дисбиозата изчезва и нивото на хемоглобина се повишава. И най-важното – тенът е красив!

Монодиета е надежден начин за отслабване

Монодиетата е метод, доказан от мнозина. Смисълът му е, че през деня трябва да се консумира само един продукт.Ако това ви е трудно, можете да се придържате към монодиетата през деня (например на работа), а вечер, да вечеряте вкъщи (просто не преяждайте). Препоръчително е да се откажете от хляб, захар и пържени картофи за периода на диетата. С този режим можете да свалите 2-3 кг седмично и ще бъде по-лесно да поддържате тегло.

Всички монодиети не трябва да са прекалено дълги, защото менюто ви видимо ще обеднее и тялото няма да получи необходимата енергия и градивен материал. Не забравяйте да комбинирате монодиета със сложни витамини!

Руска диета за отслабване

Тази диета се нарича “руска”, тъй като нейната основа са зърнени храни, които винаги са били ценени в Русия. Основното правило на руската диета за отслабване: и трите хранения се състоят от каши, сварени във вода.Продължителността на такава диета е една седмица. С такава диета лесно можете да свалите 2-4 кг и да почистите тялото от токсини.

Умна диета за отслабване

Отделна система за хранене е тествана от мнозина и тя наистина помага да отслабнете. Ето защо този метод се нарича „интелигентна диета за отслабване“ – времето за усвояване на протеини и въглехидрати в организма е различно, следователно, ако ги използвате отделно, започвате да отслабвате.

С почивка от 3-4 часа яжте протеини (месо, риба, птици, гъби, мляко, сирена, ядки и бобови растения) и въглехидрати (зърнени храни, картофи, сладки плодове и сушени плодове, мед). А неутралните продукти (кефир, извара, зеленчуци, неподсладени плодове) и мазнини могат да се комбинират с протеини и въглехидрати. Отначало подобна диета ще изглежда необичайна: например, когато готвите котлети, хлябът трябва да бъде заменен с моркови (или друг зеленчук)Умна диета за отслабване ще помогне да отслабнете 7 кг за два месеца. В същото време не се ограничавате в количеството храна и не спортувате. Ефектът обаче ще бъде много по-висок, ако добавим поне няколко прости и спестяващи време физически упражнения за разделно хранене.

Средиземноморска диета

Тази хранителна система се нарича италианска диета за красота или средиземноморска диета. Определено ще усетите резултата, основното е да се придържате към системата поне месец. Тогава ще развиете навика да се храните по този начин. Теглото се губи бавно, но резултатът трае дълго време (за разлика от много други диети). Основният принцип на тази диета е да се приготвят протеинови ястия не от месо, а от най-различни риби (по-добре, разбира се, пресни), в диетата трябва да има зеленчуци, плодове, естествени вина (в умерена степен, разбира се). Само зехтинът трябва да се използва ограничено! Без пушени меса, консерви и мазни наденици! Комбинацията от риба, зехтин и малко количество вино в диетата регулира клетъчния метаболизъм, предотвратява много заболявания и допринася за загубата на тегло.

Картофена диета

Картофът е висококалоричен зеленчук, обаче е диетичен продукт. Картофите са особено полезни за стомаха.Пийте – зелен чай без захар. Не се препоръчва да се придържате към тази диета дълго време, 3-5 дни са достатъчни. Такава диета насища организма с калий, витамин С, фибри. В същото време се почиства стомашно-чревния тракт, подобрява се работата на сърцето и бъбреците, което е полезно за тези, които страдат от хипертония и сърдечни заболявания.

Оставете коментар