Балтийска диета (яйца, извара, картофи, пил.гърди)

Категория: Диети

Балтийската диета е монодиета. Тя е предназначена за шест дни и всеки ден има свой продукт, редът на дните не може да бъде променен. Първите три дни тялото, получавайки само протеини, е принудено интензивно да изразходва собствения си запас от мазнини. Следващите дни въглехидратите влизат в тялото, така че процесът на изгаряне на мазнините да не спира.

Количеството храна, препоръчано за всеки ден, трябва да бъде разделено на 5-6 приема, опитайте се да вечеряте не много късно, пийте много минерална вода, зелен чай или билкови отвари между храненията.

Меню за балтийска диета:

Ден 1: 6 яйца твърдо сварени
Ден 2: 500 грама извара, с ниско съдържание на мазнини;
Ден 3: 700 грама варени или задушени пилешки гърди, без кожа;
Ден 4: чаша кафяв ориз, варен без сол;
Ден 5: 6 картофа, варени или печени в кожите им;
Ден 6: 1,5 килограма ябълки, пресни или печени без захар.

Балтийската диета е строга, диетата е твърде строга, усещането за глад ще ви съпътства през цялата диета. Витамините и минералите не влизат в тялото в нужното количество, тялото хвърля цялата си енергия в изгаряне на мазнини, така че е възможна слабост и леко замаяност.

По време на балтийската диета не се препоръчва активна физическа активност. Продуктите, използвани в диетата, могат да причинят стомашни проблеми, включително запек.

Всякакви хронични заболявания и само неразположения трябва да са противопоказания за започване на балтийската диета. Когато посещавате терапевт, не забравяйте да запознаете Вашия лекар с диетата, за да вземете правилното решение.

Оставете коментар